به تازگی فرصتی به دست آمد تا این کتاب
دکتر ناصر انقطاع را مطالعه کنم. البته ایشان کتابهای متعددی نوشتهاند، ولی
کتاب مورد بحث در موضوع با دیگران تفاوت بسیاری دارد. کتاب “در ژرفای واژهها ”به فصلهای کوتاهی تقسیم بندی شده که مطالعه آنرا
برای کسانی که فرصت و یا حوصله مطالعه مطالب طولانی را ندارند تسهیل میکند. هر
فصل به یک مقالهٔ کوتاه روزنامهای میماند که بدون هیچ حاشیه روی و اتلاف وقت، مطلب
مربوط به سر فصل را میشکافد و بررسی میکند. البته گاهی یک مطلب بارها تاکید و
تکرار میشود، که کسانی که با برنامه های تلویزیونی ایشان آشنایی دارند میدانند که
این روشِ اوست که مطلب را از چند گوشه بررسی، و با مثالهای متفاوت و تکرار مطلب سعی
میکند که موضوع مورد نظرش کاملا در ذهن مخاطب جانشین شود.
اندیشمند بزرگترین احساسش عشق است و هر عملش با خرد
Saturday, August 25, 2012
Sunday, August 12, 2012
Next President
Every four years the old saying among progressives is repeated: "we have to select between the bad and the worse again!" This is true, because candidates are screened by a small group (whose support is essential for a candidate but they are not for ordinary people) before they enter the last round, which is the competition between bad and worse.
Tuesday, August 7, 2012
تاریخ دنیادر۱۰۰قطعه
نیل مکگرگور، سرپرست موزه بریتانیا صد قلم از آثار موجود در موزه را انتخاب و از طریق آنها داستان تاریخ انسان را در کتابی با همین عنوان بازگو کرده است. بر طبق دیباچه، یک سریال تلویزیونی از طرف بیبیسی با همین عنوان و موضوع تهیه شده بود، و او تصمیم گرفت که کتابی به عنوان همراه سریال تلویزیونی بنویسد. او میگوید که برای تهیه فیلم، تهیه کننده در خواست کرد که ۱۰۰ شئی مختلف از موزه انتخاب شود. این اشیأ علاوه بر جلوه گری هنریشان میباید از نقاط مختلف دنیا و از زمانهای مختلف انتخاب میشدند که بتوانند تاریخ وسیع تری را بیان کنند. نویسنده همین روش را در کتاب بکار برده است. او کتابش را به بیست قسمت تقسیم کرده، و در هر قسمت پنج شئی را مورد مطالعه قرار داده، که هر شئی فصل مستقلی از آن قسمت است. نه تنها هر قسمتی موضوع خاصی را در بر میگیرد، بلکه هر فصلی قطعهای را که در زمان و مکان متفاوتی است بازگو میکند، که این اشیأ فقط در موضوع آن قسمت مشترک هستند. بیست قسمت این کتاب بطور زنجیر وار به یک دیگر چسبیده اند، که از زمانهای بسیار دور آغاز و تا زمان انتشار این کتاب (۲۰۱۰) پایان میابند. نویسنده سعی میکند که موضوعات متنوعی را که تلاش بشریت برای بهبود را در طول زمان و در مکانهای مختلف نمایانگر است در این تاریخ بگنجاند. خواندن این کتاب از آغاز تا پایان مانند این است که شخصی از دورترین زمانی که گنجینه های تاریخیاز آن ایام در دست میباشند، تا به امروز در تونل زمان سفر میکند. تعدادی از این اشیا با تاریخ ایران مرتبط هستند، و بدین دلیل، بیشترفصلهائی که مربوط به ایران هستند در اینجا بررسی میشوند.
Subscribe to:
Posts (Atom)