اندیشمند بزرگترین احساسش عشق است و هر عملش با خرد

Sunday, July 31, 2016

نورمبرگ آمریکائی ۷


بخش دو- پیمان نامه‌ها و قوانین شکسته شده
"خان" پس از اینکه برای وکلیش توصیف کرد که چگونه از ستون آویزانش میکردند و سرش را زیر آب یخ قرار میدادند، آرزو کرد که: "کاش مرا کشته بودند."
گزارش رویتر، دوم جون ۲۰۱۵

سازمان جاسوسی آمریکا "سیا"، "مجید خان" را دزدید، و این آغاز کابوسی بود که برای او به وجود آوردند: نزدیک به یک سال او را در تاریکی‌ مطلق نگاه داشتند در حالیکه آب یخ روی الت تناسلیش میریختند و سپس تمام بدنش را در آب یخ فرو میکردند؛  سرش را برای مدتی‌ طولانی‌ زیر آب نگاه میداشتند تا لحظه‌ای که حس غرق شدن در او به وجود میامد؛ کاملا لختش میکردند و برای سه روز از دیرک آویزانش میکردند؛ یا یک لوله در ماتحتش فرو میکردند و با همان لوله غذائی‌ خمیرمانند به او میدادند. چه جرمی سزاوار ‌ این شکنجه ها بود؟

Sunday, July 24, 2016

نورمبرگ آمریکائی ۶

منتقدین نورمبرگ
در طول سالها، نورمبرگ مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته، که این انتقادات به سه دسته تقسیم میشوند: محاکمه در حقیقت خیمه شب بازیِ پیروز در جنگ بود؛ بعضی‌ از مدافعین به جنایاتی محکوم شدند که در زمان ارتکاب، آن اعمال جرم نبودند (که شامل قوانین عطف به ماسبق میشد)؛ و سوم آنکه متفقین نیز جنایات بیشماری را مرتکب شدند و هیچ گونه حقی‌ برای محاکمه مدافعین نداشتند (خود نیز آنرا انجام داده‌ای).
آیا نورمبرگ قضاوتِ پیروز علیه شکست خورده بود؟ به این معنی‌ که آیا نورمبرگ انتقام برندگان جنگ بود که در لباس حق‌ستانی از بازندگان ارائه شد؟ استدلالاتی موجود است که از چنین ایده‌ای پشتیبانی‌ میکنند. به عنوان مثال، محاکمات بر طبق قوانین متداول قضایی اجرا نشدند. براستی، بند ۱۹ منشور لندن عنوان می‌کند که: "دادرسی نباید بر مبنای صرفا شواهد تکنیکی‌ باشد، بلکه به فوریت روشهای غیر تکنیکی‌ را اِعمال، و شواهدی را که از نظر اثباتی دارای ارزش هستند به کار گیرد." علاوه بر آن، در مواردی شواهدی ارائه میشد که مدافعین و وکلای مدافع آنها از وجود آن مدارک مطلع نبودند. این بر خلاف قوانین جنائیِ کشف مدرک در آمریکاست، گرچه قضات نورمبرگ به شگفت زده کردن مدافعین با ارائه چنین مدارکی به عنوان یک شیوه دادرسی اعتقاد داشتند.

Sunday, July 17, 2016

نورمبرگ آمریکائی ۵

حوزه قضایی و جرائم ویژه

هدف و حوزه قضایی دادگاه نورمبرگ در بند شماره ۶ منشور مندرج شده است. دلیل وجودی محکمه "محاکمه و مجازات مجرمین اصلی‌ کشورهای سه‌گانه اروپا" بود. قدرت صلاحیت این محکمه در دادخواهی و مجازات "اشخاصی‌ است که، از طرف کشورهای سه گانه اروپا، چه بطور فردی یا جمعی‌" به یکی‌ از جنایات زیر دست زدند:

(a)  بر هم زدن نظم عمومی‌: به کوتاه سخن، برنامه ریزی، تدارک، بنیاد نهادن و یا عملا آغاز به یک جنگ تهاجمی کردن، جنگ در تخلف عهدنامه‌های بین‌المللی، قراردادها و یا توافق‌نامه‌ها، یا شرکت در یک توطئه و یا دسیسه به منظور انجام تخلفات فوق؛
(b) جنایات جنگی: به عبارت دیگر، تخلف از قوانین و روشهای جنگی. این تخلفات شاملِ، و نه تنها مختصِ، قتل، بدرفتاری و یا اخراج مردم منطقه محاصره شده به منظور بیگاری، قتل و یا بدرفتاری با زندانیان جنگی، کشتن گروگانها، غارت اموال خصوصی و عمومی‌، خرابیِ گستاخانهٔ شهرها، محلات و دهات، یا نوعی خربکاری که از نظر جنگی ضروری نیست؛
(c)  جنایت علیه بشریت: به سخن دیگر، قتل، نابودی، بردگی، اخراج، و سایر اعمال انجام شده علیه ملتها، در خلال جنگ و یا پیش از آن؛ یا محاکمه افراد به دلیل داشتن عقاید سیاسی، مذهبی،‌ و یا ملیتی، در رابطه با جرائم مورد نظر محکمه، خواه ناخواه در مغایرت با قوانین محلی مکان انجام شده و لاغیر.

Sunday, July 10, 2016

چه واقیعتی‎- نویسنده ناشناس

در ایران پدرها و مادرها مقابل فرزندشون همدیگر را نوازش نمی کنند و در آغوش نمی کشند و اینکار رو مقابل کودک زشت می دانند...
اما هنگام مشاجره رعایت فرزند را نمی کنند و مقابل او با هم مشاجره می کنند.
فرزند چه بسا از داد و بیداد آنها به گریه می افتد.
خوب در ایران کودکان از کجا مهرورزی بیاموزند؟ نوازش و مهرورزی در رسانه ها ممنوع است.
در مدرسه ممنوع است.
در خانواده ممنوع است.....

Saturday, July 9, 2016

نورمبرگ آمریکائی ۴

بخش یک: اولین نورمبرگ*

نباید فراموش کنیم که به استناد همین اسنادی که ما امروز مدافعین را مورد قضاوت قرار میدهیم، فردا ما را قضاوت خواهند کرد.
رابرت جکسن: کمک قاضی دیوان عالی‌، و دادستان آمریکائی دادگاه نورمبرگ

اولین جلسه دادگاه نورمبرگ بین سالهای ۱۹۴۵و ۱۹۴۶ به مدت یازده ماه ادامه یافت. متفقین با مشاهده اسناد بربریت، به درجه‌ای که تا آن زمان مشاهده نشده بود، سعی‌ کردند که مسئولیت مرتکبین را مشخص و از قربانیان دادرسی شوند. پرسش این بود که چگونه اعلام میکردند که این یک محکمه نمایشی، و هدف انتقامجوئی نبود، بلکه اعاده حق بود. آنها تصمیم گرفتند که نشان دهند که از حقوق بین‌المللی استفاده میکردند- نظریه‌ای که در آن زمان، و پس از کشف نیروی اتمی‌ و مقابله دو نیروی متخاصم شوروی و آمریکا، به منظور ابقای زندگی‌ انسانی‌ ضروری به نظر میرسید. هفتاد سال بعد، جامعه جهانی‌ دادگاه نورمبرگ را عادلانه می‌پندارد، هر چقدر هم که ناکامل به نظر میرسید.

Saturday, July 2, 2016

Brief Candle In The Dark

Of course no one is perfect, not even Richard Dawkins! Why?! Because there is not a universal definition for “being perfect”, since we all like or dislike different aspects of different things. It is that simple! Religious theory is that “perfection means God”, and I am not sure about that either. Speaking of Richard Dawkins, it is hard not to side-step to God, or delusion of him, in any discussion! If God created humans according to his own image and there is so much suffering tolerated by human being, as one has to go to doctors specializing in various parts of bodies, and still suffer the whole life; in addition, getting abused by the system and society when underprivileged, being image of a perfect being would be far from reality. One may ask what perfection, or lack of it, has to do with the subject at hand here. In an interview Richard Dawkins praised colonialism, which is not uncommon for a European raised in a colonized Africa, to hold such views. This may be far distanced from anti-Thatcherism liberal viewpoint Dawkins holds; his progressive views on other subjects cannot be discounted, as no one is perfect anyway. This will be discussed again later.